Морепродукти
Велика кількість корисних речовин у різних морських мешканцях – вагома причина додати їх у свій раціон харчування.
Серед найбільш цінних мікроелементів:
  • магній;
  • кальцій;
  • йод;
  • мідь;
  • кобальт;
  • калій.
Наявність цілого спектру вітамінів у різних видах морських дарів легко поповнює денну норму людини.
Наприклад, мідії містять у надлишку омега-3 кислоти, вітамін Е, що покращує загальний стан шкіри, запобігає ранній появі зморшок.
Користь креветок полягає в успішному позбавленні від анемії, дисбалансу гормонів, багатьох серцево-судинних хвороб. Завдяки вмісту в кальмарах амінокислот, антиоксидантів, селену та вітаміну РР, медики також відзначають позитивний вплив свіжого продукту на судини.

Вчені рекомендують для зміцнення нервової системи та підвищення гемоглобіну вживати червону ікру.

Придбати цей продукт слід через вміст кальцію, заліза, фосфору та інших мінералів.
Аналогічні властивості має чорна ікра. Вона багата на вітаміни A, D, E, містить багато білка, що сприяє врівноваженню тиску, виробленню колагену.

Можна виділити такі переваги морепродуктів:

  1. Низька калорійність.
  2. Поживна цінність значно випереджає інші тваринні продукти.
  3. Надлишок органічного йоду.
  4. Вміст амінокислоти таурину, що сприяє виробленню інсуліну.

Як вибрати морепродукти у магазині?

Щоб купити морепродукти, які дійсно принесуть користь, потрібно ознайомитись із основними рекомендаціями. Найважливішим чинником є свіжість: будь-які товари морського походження швидко втрачають цінні мікроелементи, які термін придатності дуже обмежений.
Розглянемо особливості вибору різних видів цих делікатесів:
  • Креветки.
    На прилавках зазвичай можна зустріти заморожені варіації, чи то сухої заморозки, чи в глазурі. Звернути увагу потрібно на зігнуті хвостики (ознака термічної обробки свіжих креветок), а також на рівномірне забарвлення та відсутність чорних плям.
  • Восьминоги.
    Оцінити свіжість можна по пружній та гладкій тушці. Ідеально, якщо є запах моря, очі восьминога прозорі, а забарвлення бордово-коричневе.
  • Мідії.
    Зустрічаються у всіх куточках світу, тому кухня багатьох народів рясніє рецептами салатів, супів, других страв з мідіями. Неочищені різновиди рекомендується купувати більшими, вони будуть соковитішими. Неприпустимі відкриті або пошкоджені раковини.
  • Гребінці.
    Важливо вивчити етикетку та переконатися, що пройшло не більше 5 днів з дня очищення та пакування. Допустимий розмір раковин – від 10 см. Колір м'яза придатного до вживання морепродукту – білий, а корал має яскраво-жовтогарячий відтінок.
З метою контролю якості продукції на всіх етапах виробництва підприємство працює за системою НАССР. Це дозволяє випускати якісну і безпечну продукцію, яка відповідає національним і міжнародним стандартам.
Сертифікат, що підтверджує якість нашої продукції