Спагетті з морепродуктами в томатному соусі
Якщо під рукою є морський коктейль із мідіями, креветками, восьминогами, гребінцями або кальмарами, пропонуємо повторити нескладний рецепт пасти з морепродуктами у томатному соусі. Потрібно лише відварити спагетті, зробити соус та об'єднати компоненти, приправивши страву зеленню та пармезаном.

Потрібні такі продукти:

  • Спагетті (300 г).
  • Морепродукти (750 г).
  • Томати (2 шт.).
  • Цибуля (1 шт.).
  • Часник (2 зуб.).
  • Лимон (1/2 шт.).
  • Сир (200 г).
  • Сухе вино (125 мл).
  • Оливкова олія (6 ст. л.).
  • Томатна паста (50 г).
  • Петрушка (2 ст. арк.).
  • Сіль морська та перець (за смаком).


Як готувати страву
Щоб приготувати пасту з морепродуктами у томатному соусі, необхідно виконати такі дії:
  • КРОК №1
    Морський коктейль потримайте у підігрітій воді близько 20 хвилин. Окремо очищаються від панцира та миються креветки, якщо вони знаходяться в іншій упаковці.
  • КРОК №2
    Цибулю та часник подрібнюють. Нарізаємо помідори. У сотейнику розігріваємо 3 ст. л. оливкової олії, висипаємо шматочки часнику та цибулі, обсмажуємо їх до м'якості. Через 4 хвилини в сотейник йдуть подрібнені томати. Соус регулярно перемішуємо в процесі приготування.
  • КРОК №3
    Обсмажуючи суміш на середньому вогні, вливаємо біле сухе вино та томатну пасту. Після цього потрібно посолити та поперчити соус, скуштувати його на смак. Сотейник накриваємо кришкою та залишаємо на невеликому вогні на 15 хвилин.
  • КРОК №4
    Оливкову олію (3 ст. л.), що залишилося, розігріваємо в іншому сотейнику на великому вогні. Потім висипаємо морепродукти, зменшуємо вогонь та обсмажуємо ще 5 хвилин. Морський коктейль також важливо помішувати, щоб інгредієнти не підгоріли. Готові морепродукти залишаємо остигати.
  • КРОК №5
    В об'ємній каструлі потрібно закип'ятити воду, посолити, а потім покласти спагетті. Час варіння різних сортів може відрізнятись, тому перед приготуванням потрібно вивчити рекомендації виробника.
  • КРОК №6
    Візьміть 1 склянку окропу, в якому варилася паста, і відкиньте локшину на друшляк. Потім знову висипте її в каструлю і додайте|добавляйте| соус після смаження. Також додають рідину від пасти та морський коктейль. Перед подачею усі компоненти змішують.
Під час сервірування важливо розподілити по тарілках рівномірно суміш морепродуктів, посипати все пармезаном та італійською подрібненою петрушкою.
Примітка: можна використовувати найрізноманітніші морепродукти, які будуть доступні в супермаркеті.
Придбати найсвіжіші та найякісніші дари моря можна в онлайн-магазині K.I.T.-Whale Group