Як вибрати якісні та корисні морепродукти в Україні

Більшість споживачів, які хочуть купити морепродукти з доставкою, не замислюються про користь такого раціону для організму. Адже ще в давнину народи, що поселилися узбережжям, не уявляли своє життя без дарів моря. І до цього дня для здоров'я та підтримки організму в тонусі необхідно харчуватися кальмарами, крабами, восьминогами та мідіями.

Чим корисні морепродукти для людини?


Велика кількість корисних речовин у різних морських мешканцях – вагома причина додати їх у свій раціон харчування. Серед найбільш цінних мікроелементів:


  • магній;
  • кальцій;
  • йод;
  • мідь;
  • кобальт;
  • калій.
Наявність цілого спектру вітамінів у різних видах морських дарів легко поповнює денну норму людини. Наприклад, мідії містять у надлишку омега-3 кислоти, вітамін Е, що покращує загальний стан шкіри, запобігає ранній появі зморшок.

Користь креветок полягає в успішному позбавленні від анемії, дисбалансу гормонів, багатьох серцево-судинних хвороб. Завдяки вмісту в кальмарах амінокислот, антиоксидантів, селену та вітаміну РР, медики також відзначають позитивний вплив свіжого продукту на судини.

Вчені рекомендують для зміцнення нервової системи та підвищення гемоглобіну вживати червону ікру. Придбати цей продукт слід через вміст кальцію, заліза, фосфору та інших мінералів. Аналогічні властивості має чорна ікра. Вона багата на вітаміни A, D, E, містить багато білка, що сприяє врівноваженню тиску, виробленню колагену.

Можна виділити такі переваги морепродуктів:
  • Низька калорійність.
  • Поживна цінність значно випереджає інші тваринні продукти.
  • Надлишок органічного йоду.
  • Вміст амінокислоти таурину, що сприяє виробленню інсуліну.

Як вибрати якісні морепродукти у магазині?

Щоб купити морепродукти, які дійсно принесуть користь, потрібно ознайомитись із основними рекомендаціями. Найважливішим чинником є свіжість: будь-які товари морського походження швидко втрачають цінні мікроелементи, які термін придатності дуже обмежений. Розглянемо особливості вибору різних видів цих делікатесів:
На прилавках зазвичай можна зустріти заморожені варіації, чи то сухої заморозки, чи в глазурі. Звернути увагу потрібно на зігнуті хвостики (ознака термічної обробки свіжих креветок), а також на рівномірне забарвлення та відсутність чорних плям.
Так як часто доводиться набувати морських делікатесів після заморожування, фахівці радять звертати увагу на відсутність кристалів льоду всередині упаковки (ознака розморожування в процесі зберігання або перевезення). Якщо компанія дотримується технології виробництва, заморожені жителі моря нічим не поступатимуться свіжим за смаком і поживним якостям.


На прилавках є безліч приготовлених дарів моря. Купити морепродукти в копченому або солоному вигляді найпростіше. Як правило, вони вже готові до вживання, тому не потрібно витрачати час на кулінарію.