Лосось - це збірна назва всіх видів риб із сімейства лососевих. За фактом є підрозділ на два роди:
- атлантичний;
- тихоокеанський.
Найсмачнішими та найкориснішими вважаються особини, які виросли в дикій природі у водах Тихого океану. Це кета, горбуша, нерка, кижуч.
Сьомга належить до сімейства лососевих, але до його атлантичного вигляду. Вона практично не зустрічається в природному середовищі і найчастіше ми купуємо штучно вирощений продукт. Тому дивно шукати кардинальну різницю між лососем і сьомгою, адже це практично одне й те саме.
Головною особливістю сьомги є високий вміст жиру, особливо якщо риба вирощена у штучних умовах.
Дикий атлантичний лосось, який харчувався водоростями, планктоном і крилем буде кориснішим і менш калорійним, але й вартість його теж буде вищою.
Популярність сьомги полягає в її чудовому смаку та простоті приготування такого продукту. Її не можна зіпсувати. З м'ясом сьомги готують супи салати, закуски. Його варять, тушкують, запікають, солять і смажать на грилі.
Купити будь-який вид червоної риби найкраще у перевіреного постачальника. В Україні таким продавцем є інтернет-магазин "КІТ".