На що звернути увагу при виборі замороженого кальмару
М'ясо кальмара є цінним дієтичним продуктом. Тим не менш, щоб воно дійсно приносило користь, важливо навчитися правильно вибрати якісний продукт.
Сучасні виробники пропонують своїм споживачам зазвичай три види молюсків: філе, тушку або кільця.
Особливу увагу при виборі слід звертати на такі моменти:
1. Спосіб очищення м'яса від верхньої плівки. Він може бути хімічним чи механічним. При першому варіанті знешкурування відбувається при використанні досить агресивних хімічних речовин, що розчиняють плівку. При цьому товар красиво виглядає, але втрачає більшу частину своїх корисних та поживних речовин. Якщо купити кальмари заморожені, очищені механічним способом, то може вони зовні і будуть виглядати не так привабливо, зате смакові якості і користь для здоров'я будуть на висоті.